A nemzeti laboroktól is visszalépett a kormány

HírKlikk 2023. december 23. 10:11 2023. dec. 23. 10:11

Először 2021-re ígérték, aztán 2023 tavaszára, most pedig már biztos, hogy nem lesz.

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ugyanis a kormány visszavonja a nemzeti orvoslaboratóriumi diagnosztikai laborhálózat kialakításáról szóló tavaly novemberi döntését. Egy másik rendelet pedig azt írta elő, hogy a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft. által ellátott feladatokat az Országos Kórházi Főigazgatóság részére kell átadni, 2023. december 31-ig – írta meg az mfor.

November közepén még Pintér Sándor államtitkára beszélt arról, hogy nemsokára megkezdik működésüket a nemzeti laborok, Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője pedig Pintér Sándor belügyminisztertől írásban arról érdeklődött, hogy mi lett a nemzeti laborok először 2021-re, majd 2023 tavaszára ígért elindításával.

Akkor Rétvári Bence államtitkár azt írta, hogy „a program az előkészítő munka után, a vármegyei laboratóriumok bevonásával indul el".

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom