A nemzetközi helyzet miatt kénytelenek szaunázni a 3-as metró vezetői

HírKlikk 2024. szeptember 7. 11:30 2024. szept. 7. 11:30

A BKV igyekszik orvosolni a problémát, de ez szerintük nem egyszerű a nemzetközi helyzet miatt.

Több metróvezető is jelezte, hogy a gyárilag klimatizált vezetőfülkékben tavasz óta sorban mondják fel a szolgálatot a klímák vezérlőpaneljei, így a vezetőknek gyakran 35-40 fokos hőségben kell felelősségteljes munkájukat végezni. A BKV elismerte a problémát. Próbálnak javítani a helyzeten, de a javítás nem egyszerű a nemzetközi helyzet miatt – írja a Telex.

A problémát számos alkalommal jelezték hivatalos formában is, de nem jött válasz, vagy csak annyi, hogy a korábbi kék vonatokon sem volt klíma. Ha a járművezető nem szeretné magát sem fegyelmi eljárásnak, sem erős huzatnak és zajnak kitenni, akkor becsukott ajtóval, felhúzott ablakkal közlekedik. A szellőztetőt is csak alacsony fokozaton használja, különben az is felhevül. Mindezt kb 35°C-ban úgy, hogy közben legyen töretlen a figyelme, tartson be minden szabályt és utasítást, továbbá az esetleges váratlan eseményeket gyorsan és szakszerűen reagálja le – jegyezte meg a lap.

A BKV szerint vannak olyan – alapvetően szoftveralapú – meghibásodások, amelyek javítása a berendezést gyártó orosz partner nélkül megvalósíthatatlan. A javításokhoz szükséges alkatrészek beszerzésére, illetve új, komplett berendezések szállítására tájékoztatásuk szerint „folyamatban van” a szerződés aláírása, de „a jelenlegi nemzetközi helyzet miatt a szerződés teljesítése során jelentős, hosszú átfutási idővel kell majd számolni” – közölte az újság a cég álláspontját.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom