A Párbeszéd az emberek segítésére fordítja a képviselői fizetésemelést

HírKlikk 2021. február 27. 17:40 2021. feb. 27. 17:40

„Felháborító és gyomorforgató, hogy most, amikor a járvány következtében családok nyomorognak, a fideszes képviselők megint csak magukra gondolnak” – olvasható a párt közleményében.

„A Párbeszéd országgyűlési képviselői egy évvel ezelőtt határoztak úgy, hogy megemelt képviselői fizetésükből segélyalapot hoznak létre, amelynek összegét a koronavírus-járvány okozta válság károsultjainak megsegítésére, valamint védekezésre fordítják. Az idei emeléssel is hasonlóan tesznek, mert a Párbeszédnek valóban minden élet számít” – jelentette be a Párbeszéd.

Az ellenzéki párt szerint „felháborító és gyomorforgató, hogy most, amikor a járvány következtében családok nyomorognak, a fideszes képviselők megint csak magukra gondolnak”, hiszen a fizetésemelés „csakis a fideszes többség arcátlan gazdagodását szolgálja”, közben pedig az emberek százezrei veszítik el a megélhetésüket és több ezer embert fenyeget létbizonytalanság.

„Eközben tízmilliárdok mennek el Semjén Zsolt vadászkiállítására, Mészáros Lőrinc szállodáira – míg ő maga a járvány idején több mint 800 embert rúgott ki –, és két kézzel öntik a pénzt további NER-kegyeltek zsebébe. Elég csak a Kisfaludy-program „támogatásait" megnézni” – fogalmaz a párt.

A Párbeszédnek több éve működik a Tenni kell! elnevezésű programja, amelynek keretén belül meleg ételt, tartós élelmiszert, tüzelőanyagot és más tárgyi adományokat juttatnak el rászorulóknak. A párt azt tapasztalja, hogy egyre többen kérnek segítséget tőlük, mert egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe.

„A Párbeszéd ezért most még inkább fontosnak tartja, hogy az emberek segítésére fordítsa a képviselői fizetésemelést – ahogy egyébként eddig is tette. Ezért a Párbeszéd országgyűlési képviselői tavaly úgy döntöttek, hogy a megemelt fizetésüket egy szolidaritási segélyalapba helyezik, amelynek összegét a válság károsultjaira fordítják. Az idei emeléssel is hasonlóan tesznek, mert a Párbeszédnek tényleg minden élet számít” – zárja sorait a párt.

Forrás: MTI-OS