A pedofíliáról kérdezték Böjte Csabát, aki erre azonnal megszakította az interjút

HírKlikk 2023. október 9. 11:19 2023. okt. 9. 11:19

Egy pedofíliáról szóló kérdésnél megszakította a Népszavának adott interjút, levette a mikrofont és elsétált Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet alapítója.

Böjte Csabát augusztus 20-án Magyar Becsületrenddel tüntették ki, amiért az alapítvány a fennállása alatt eddig hatezer gyereket emelt ki a nehéz sorsból és adott nekik esélyt az új életre. Erről azt mondta a Népszavának, „még nem hasogatta meg” az elismerést, de szíve szerint mindenkinek adna belőle egy kicsit. Hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy ő milyen földi elismerést kap.

Ezután kapott kérdést a nevelői hálózatában tapasztalt korábbi szexuális visszaélésekről is, amelyek miatt egy nevelőjét évtizedes börtönbüntetésre ítélték. Erről Böjte Csaba azt mondta, aki több mint ezer embert alkalmaz, a becsületét valamilyen módon az ő kezükbe adja, és bár ő volt az, aki feljelentést tett az ügyben, tanúskodott is a nevelő ellen a bíróságon, mégis próbálták rákenni az ügyet.

– Én azt gondolom, hogy ezt az egyház nyakába varrni aljas dolog. Statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap – mondta Böjte Csaba, majd közölte, hogy nem kíván a témáról beszélni, és megszakította az interjút.

Böjte Csabának előzetesen jelezték, hogy ez a téma tágabb összefüggésben elő fog kerülni, ami ellen semmiféle előzetes kifogása nem volt.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom