A pesti alsó rakpart a gyalogosoké marad

HírKlikk 2020. szeptember 27. 05:15 2020. szept. 27. 05:15

Október végéig minden hétvégén ki lesz tiltva az autós forgalom a pesti alsó rakpartról.

„Még tavasszal döntöttünk arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitjuk a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt. A kezdeményezés pedig nagyon népszerű volt, ezért a korlátozások megszűnése után is nyitva maradt” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

A Medián készített egy közvélemény-kutatást, amelyből kiderült, hogy az emberek többsége autómentes alsó rakpartot szeretne.

„Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73 százalék ért egyet és 24 százalék ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59 százalék támogatja, 37 ellenzi” – számol be Karácsony az eredményekről és hozzáteszi, hogy a Facebook-oldalán lévő szavazásból is az derült ki, hogy a többség azt szeretné, hogy amíg jó idő van, addig maradjon a gyalogosoké és a kerékpárosoké az alsó rakpart.

A főpolgármester emlékeztetett, hogy még pár napig mindenki elmondhatja a véleményét arról, milyen legyen az alsó rakpart Budapest közösségi tervezéses oldalán