A rendőrség ad a látszatra, Gansperger Gyulához is kiszálltak

Zutyu 2021. december 13. 21:31 2021. dec. 13. 21:31

A Hírklikk információi szerint, hétfő reggel az úgynevezett Városháza-ügyben nem csak a Városházán és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, hanem a jobboldali sajtóban az ügy főszereplőjeként szerepeltetett Gansperger Gyulánál is. A rendőrség nem cáfolta információinkat.

Hétfő reggel házkutatásokat tartott a Nemzeti Nyomozóiroda a Fővárosi Vagyonkezelő Zrt-nél, a Városházán, illetve megjelentek Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes otthonánál is. Karácsony Gergely főpolgármester szerint, ahonnan bármit is elvittek, azokról a helyekről olyan dokumentumokat foglaltak le, amiket amúgy letölthettek volna a főváros honlapjáról is. 

A Hírklikk azonban úgy tudja, a rendőrség igyekezett a látszatra adni, ezért megjelentek Gansperger Gyulánál is, akit a jobboldali sajtó az utóbbi időben az ügy főszereplőjeként láttat és úgy állítja be, mint baloldali üzletembert. Az üzletember azonban – a kormánysajtó állításaival ellentétben – nem lett baloldali, sőt, üzleti ügyei is inkább a Fideszhez kapcsolódnak. A nyomozók azonban – mint a szomszédoktól értesültünk – ennek ellenére, megjelentek nála is. Mint megtudtuk, reggel nyolckor szállták meg az üzletember budai otthonát és déli 12-ig tartott a látogatásuk. 

A rendőrség megkeresésünkre nem cáfolta információinkat. Közölte: „a megkeresésében körülírt ügycsoportot érintően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál folyamatban lévő  eljárásokban a rendőrök a mai napon több helyszínen tartottak nyomozási cselekményeket. A folyamatban lévő nyomozások érdekeire tekintettel, a rendőrség az eljárásokról bővebb tájékoztatást nem ad.”