A Rubicon is közel került a Fideszhez

HírKlikk 2020. október 13. 18:13 2020. okt. 13. 18:13

Az egyik legnagyobb történelmi ismeretterjesztő magazin teljes archívuma egy NER-közeli céghez került.

A Mandiner-főszerkesztője és a Mathias Corvinus Collegium-főigazgatója, Szalai Zoltán 70 millió forintért vásárolta meg az egyik legnagyobb hazai történelmi ismeretterjesztő lap teljes archívumát, ezzel részben a Rubicon brandet is.

A Válasz Online arról számol be, hogy a Rubicon Intézet a Bethlen Gábor Alapkezelő 300 millió forintos támogatásával kezdheti meg működését. Közleményükben pedig azt ígérik, pártatlan, szakmai szemszögből tanulmányozzák a magyar történelmet.

A Rubicon Intézet Nonprofit Kft. birtokolja a nagyjából 2750 cikkből álló Rubicon Tudástár felhasználási jogait, tehát a lap teljes archívumát. A céget januárban jegyeztette be Szalai és ő az egyedüli tulajdonosa.

Ez a helyzet még nem eredményezi azt, hogy magát a lapot is birtokolná, annak megjelentetésére ugyanis továbbra is a Rácz Árpád által önállóan képviselt Rubicon-Ház Kft. jogosult.

Az újság megkeresésére Rácz azt mondta, hiába az új tulajdonos, az intézet teljes szakmai programját ő irányítja majd, és az ugyanolyan szellemiségben fog működni, mint az újságja.

Forrás: valaszonline.hu