A szocialista Kövér László kikérte magának, hogy a Fidesz kommunistaellenes lenne

Föld S. Péter 2019. november 23. 11:03 2019. nov. 23. 11:03

Vágó Istváné az érdem, ő találta meg őszi nagytakarítás közben, majd tette fel a Facebook oldalára azt a stencilezett jegyzőkönyvről készült fotót, amely a Fidesz 1988 októberi kongresszusán készült. Innen tudjuk, hogy Kövér László, a mára parlamenti házelnökké avanzsált házmester a többi között azt mondta: „Én szocialistának tartom magamat.” Nem mellesleg kikéri magának, hogy pártja, a Fidesz szocialista-, vagy kommunistaellenes lenne. 

 

Két rövid idézet Kövér László 1988-as kongresszusi felszólalásából: "Én szocialistának tartom magamat. Ennek alapján azonban nem érzem feljogosítva magamat arra, hogy ezt mástól is megkövetelhessem. Számomra ugyanis a szocializmus alapértéke a tolerancia, amely magában foglalja másik politikai meggyőződésének tiszteletben tartását."

"Állítólag szocialista-, sőt kommunistaellenesek vagyunk. Ez nem igaz."

Harmincegy évvel később Kövér, mint annyi mindent, ezt is másképp látja. „A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben”. Ezt ez év októberében, a Nagy Imre-szobor helyére állított Nemzeti Vértanúk emlékművének avatásán mondta Kövér László, immár a kormányzó Fidesz által a parlament házelnöki tisztébe delegált politikusként. 

Vastag bőr, kell az ilyenhez, és rugalmas gerinc. Nincs is ehhez mit hozzátenni, inkább csak megkérdeznénk, a Bizottság együttes után szabadon: MIT LÁTSZ LACA, ha a tükörbe nézel? – EGY NAGY SEGGET LÁTOK. 

(A nagybetűvel szedett szöveg eredeti, szó szerinti idézet a Bizottság együttes Kalandra fel című lemezéről.)