A szolidaritás napjai Iványi Gábor és munkatársai mellett

HírKlikk 2023. október 1. 08:15 2023. okt. 1. 08:15

Az elvonások miatt krízishelyzetbe került Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség megsegítése céljából szolidaritási eseményt tartanak ma a noÁr szervezésében, amelyen számos ismert művész és közéleti személyiség is felszólal majd. A szolidaritás itt nem ér véget, október 6-án a MÁV-telepi Wesley suli fennmaradásáért a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium szervez jótékonysági napot. Ám Mihályffy Béla, homokhátsági és szegedi kereszténydemokrata országgyűlési képviselő valamint a kormány nem jótékonyságban gondolkodik, a képviselőt „arról tájékoztatták”, az állam nyitott arra, hogy átvegye a szegedi Wesley-iskola fenntartását.

Huszonöt esztendős lett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Hungarian Evangelical Fellowship  Megbékélés Háza temploma. Ebből az alkalomból szeretettel várnak mindenkit 2023. október 1-jén (vasárnap) közös ünneplésre, ami 11.00 órakor, a reggel 9 órai istentisztelet után kezdődik. A cím: 1039 Budapest, Királyok útja 297. Az ünnepség után, 11:30-tól 15.00 óráig az elvonások miatt krízishelyzetbe került MET megsegítése céljából szolidaritási eseményt tartanak  noÁr szervezésében, melyen számos ismert művész és közéleti személyiség is felszólal majd. 

Köztük lesz többek között Falusi Mariann, Artisjus-díjas énekesnő, műsorvezető, a Pa-Dö-Dő együttes tagja, Hodosán Róza, tanár, szociológus, politikus, a demokratikus ellenzék tagja, Kováts Kriszta, Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, Galkó Balázs színész.  

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számos intézményt tart fent, köztük szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő intézményeket, amikkel több mint 20000 embernek segítenek. Ezt az államtól átvállalt munkát a rendszerváltás óta, sőt bizonyos fontos részeit már azt megelőzően is teljes szívből végezték. Iványi Gáborék nem kapják meg az államtól azt a normatívát, ami a különböző szociális feladataikért járna nekik. A csaknem ezer munkavállalójuk többsége már két hónapja nem tud fizetést kapni, közülük 10 százalék már fel is mondott. Meg kell akadályozni, hogy ezek a létfontosságú intézmények megszűnjenek!

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget támogatni lehet: Számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11708001-20520380

Mindehhez még hozzátartozik, hogy október 6-án a MÁV-telepi Wesley suli fennmaradásáért a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (1101 Budapest, MÁV-telep 38.) is jótékonysági gyűjtést szervez, melyre mindenkit szeretettel várnak. A program 10.00 órakor az óvodások bemutatkozásával indul, és egészen 19.00 óráig az általános iskolai osztályok bemutatkozása következik. Tőlük az esti képzésben résztvevők veszik át a bemutatkozás lehetőségét egészen 20.00 óráig, amikor megkezdődik a találkozó az intézményben dolgozókkal, kötetlen beszélgetés, közös alkotás indul kollégájukkal, Lakatos Klára festőművésszel. A támogatásokat ezen a számlaszámon tudják fogadni: OTP Bank Nyrt. 11708001-20520380 

Arról pedig a Telex számolt be, hogy mit ajánlott a szegedi Wesley-iskola helyzetének megoldására Mihályffy  Béla, homokhátsági és szegedi kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tőle a Délmagyarország újságírója kérdezte meg egy interjúban, hogy mire jutottak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral, amikor a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium sorsáról egyeztettek. Mihálffy erre azt válaszolta, így van, valóban kérte a probléma megoldásában az államtitkárság segítségét. „Arról tájékoztattak, hogy az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva.”