A terror felszámolásához el kell választani a lázadókat a békés tömegektől

HírKlikk 2023. november 6. 16:40 2023. nov. 6. 16:40

Fareed Zakaria Robert Pape-et, a Chicagói Egyetem tudósát idézi, aki szerint a terroristákat csak akkor lehet tartósan visszaverni, ha éveken át célzott csapásokat mérnek a vezetőikre, közben pedig politikai eszközökkel éket vernek közéjük és a lakosság közé azokon a területeken, ahonnan ezek a jómadarak elszármaztak. Emellett Izraelnek ki kell dolgoznia, miként lehet megteremteni a palesztin államot.

Petraeus tábornok, az iraki amerikai erők volt főparancsnoka is azt mondja saját, ottani tapasztalatai alapján, hogy az alap: el kell választani a lázadó csoportokat a békés tömegektől. Emellett az embereknek fel kell ajánlani olyasmit, amitől bízhatnak a jövőben. Netanjahu azonban nem ezt a stratégiát követi. 

Gázában 30-40 ezer milicista lehet és a helybéliek felsorakozhatnak a Hamász mellett, hiszen rettenetes dolgokon mennek át. Vagyis pont az ellenkezője történik, mint ami szükséges lenne a terrorizmus felszámolásához. Közben Izrael mélyen sebezhetőnek érzi magát és ezen csak ront a például Amerikában erősödő antiszemitizmus. Ám érdemes volna elgondolkodnia azon, jár-e hosszú távú előnyökkel, ha politikája dühöt és visszavágást eredményez.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom