A terroristák nem vétózhatják meg nemzetek sorsát

HírKlikk 2023. október 10. 16:00 2023. okt. 10. 16:00

Az Izrael elleni támadás egységet és elszántságot tesz szükségessé, de itt olyan tragédia történt, amely az egész nemzet, illetve régió sorsát megváltoztathatja. Újra kiderült, mennyire sebezhető az ország, miközben a világban sokfelé erősödik az antiszemitizmus – írja vezércikkében a The New York Times.

Az események mögött egy olyan szervezet áll, amely régóta megkérdőjelezi Izrael jogát a létezésre. Az egységkormány kínálja a legjobb lehetőséget, hogy az izraeliek meg tudják védeni magukat, és hogy lehetséges legyen egy olyan jövő, amely magában foglalja a békét a palesztinokkal. Amerika kötelessége, hogy megakadályozza az erőszak átterjedését Ciszjordániára.

A kongresszusi republikánusok számára itt az alkalom, hogy a Biden-adminisztráció oldalára álljanak, és kellő határozottságot tanúsítsanak Izrael, továbbá a béke és stabilitás támogatására. A rajtaütés fő oka az lehetett, hogy kisiklassák a szaúdi-izraeli közeledést, de ki kell tartani a folyamat mellett, nem szabad megengedni, hogy terroristák megvétózzák nemzetek sorsát.

Netanhaju már elrendelte Gáza ellátásának beszüntetését, csakhogy ez kollektív büntetéssel ér fel. Minden érintett félre vonatkozik a nemzetközi jog, és ha az egyik oldal erőszakot alkalmaz, az nem jogosítja fel hasonló eljárásra a másik oldalt. Az Egyesült Államoknak együtt kell működnie mind Izraellel, mind a palesztinokkal, mind az emberbaráti szervezetekkel, hogy korlátok között maradjon a civil áldozatok száma és ne váljon parttalanná a szenvedés.

Az viszont tévedés, ha most bárki a Közel-Keletre hivatkozva sürgeti az Ukrajnának küldött katonai segélyek visszafogását – figyelmeztetett a lap.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom