A tradicionalisták nemzetárulása valahogy nem fáj a narancsuralomnak

Puzsér Róbert 2021. március 7. 07:19 2021. márc. 7. 07:19

A kormánymédia azt hazudja, hogy gyaláztam a magyar hősöket – a Magyar Nemzet szerkesztősége e médiahazugságból szít virtuális pogromot, az Origo és a megyei lapok primitív törzsközönsége pedig a kiadott parancsnak megfelelően gyaláz és fenyeget.

Nagy a fideszesek fájdalma: megsértettem a hőseiket. Egészen pontosan minden magyar hőst, ha ugyanis a huszadik századi kurzusok ikonjairól írok, és megállapítom, hogy olyanok voltak, mint maga a huszadik század: sikertelenek, mocskosak, bűnökkel és súlyos tévedésekkel terheltek – akkor ezzel nyilván minden magyar katonát meggyalázok, aki a honfoglalás óta hősi halált halt. Nyilván Zrínyi Miklóssal és Dugovics Titusszal, Petőfi Sándorral és Batthyány Lajossal, Angyal Istvánnal és Mansfeld Péterrel van bajom.

Az egész hazug szemforgatásban nem is az a legirritálóbb, hogy az újságíróknak feltüntetett véleménypribékek kiforgatják a szöveget az eredeti jelentéséből, addig hamisítják, míg meg nem tudnak sértődni rajta – ezek régi technikák, amelyek hozzátartoznak a magyar nyilvánossághoz, a fideszes média szakmunkásai pedig nem is nagyon értenek máshoz. Dühítőbb ennél, hogy a jobboldali értelmiségben teljes jogú, befolyásos csoportnak számítanak az úgynevezett tradicionalisták, a feudális monarchia Habsburg-rajongó, vérvonalfetisiszta hívei, akik valóban gyűlölettel és megvetéssel viszonyulnak a magyarság forradalmaihoz és szabadságharcaihoz, akik önfeledten ünneplik báró Julius Jacob von Haynaut, a bresciai hiénát, és akiknek köpni támad kedvük, ha kokárdát látnak, de azért fegyelmezetten kitűzik, ha a hűbért osztó Orbán Viktor épp figyel. Felségárulónak tartják Bocskait, Thökölyt, Rákóczit és Kossuthot – ezekkel a tényleges nemzetárulókkal, 1848 esküdt ellenségeivel, magyar hősök meggyalázóival a kormányzati sajtó kötelékében dolgozó médialakájoknak valahogy semmi bajuk nincs, velük szemben nem fogalmazódnak meg aljas és hazug vádak, pedig velük szemben az igazság is épp elég terhelő. Hogy is van ez? Hát úgy, hogy ők megcsókolták Orbán Viktor pecsétgyűrűjét, s habsburgista buborékjaik mélyén diszkréten gyalázzák a magyarok hőseit, így velük olyannyira nincs semmi baj, hogy ennek a nemzetgyalázó, legitimista szubkultúrának az egyik legelvetemültebb tagja, a politikusdinasztiából származó Trombitás Kristóf (a kiemelt képen) még műsort is vezet a köztévén. A trollface örömmel fogadja a tradicionalista nemzetárulók szolgálatát – ez pedig beárazza, hogy a Fidesz csahos kutyái mennyire hisznek abban, amit épp vérben forgó szemekkel védelmeznek tőlem. Aki megcsókolja a pecsétgyűrűt, az Haynaut éltetve sem lehet hazaáruló – aki nem csókolja meg, az bármit mond: magyargyűlölet.