A világ 54. leggyorsabb internetje a mienk – a szlovákoké a 4.

HírKlikk 2023. október 22. 19:10 2023. okt. 22. 19:10

Magyarország az 54. a világban az internet sebességét illetően – derül ki a cable.co.uk 2023-as felméréséből. Ezzel még a régiónkban is a középmezőnyben vagyunk. Északi szomszédunk, Szlovákia például a 11. a sorban, de megelőz minket Románia és Észak-Macedónia is.

A világon a leggyorsabb internetet Jersey szigetén élvezhetik az emberek, ha azonban kizárjuk az egymillió lakosnál kisebb országokat, speciális önigazgatással rendelkező területeket, akkor a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokán – idén is – Tajvan található. Franciaország, majd Hollandia következik a sorban, s negyedikként találjuk Szlovákiát. A cable.co.uk éves jelentéséből  kiderül, hogy Tajvanon a letöltési sebesség 153,51 Mbps, a negyedik Szlovákiában pedig 138,03. A globális lista utolsó helyén egyébként Afganisztán áll, átlagos 1,71 Mbps sebességgel.

Magyarországon ehhez képest 63,41 Mbps az átlag, azaz, kevesebb, mint a szlovákiai fele. Ezzel  kelet-európai régióban hazánk a középmezőnyben található, megelőz minket Románia, Észak-Macedónia, Lengyelország, Szlovénia és még Moldova is. Utánunk következik ugyanakkor Szerbia, Koszovó, Montenegró, Csehország, Bosznia-Hercegovina, majd Bulgária, Horvátország és végül utolsóként  a régióban Albánia, amely a 25,36 Mbps sebességgel, pontosabban lassúsággal a 125. helyet foglalja el a 220 országot, régiót rangsorló listán. 

A teljes listát itt lehet elérni.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom