A Világegyetem Legokosabb Gázszerelője nem üzletel Orbánnal

Föld S. Péter 2019. december 20. 07:21 2019. dec. 20. 07:21

Mészáros Lőrinc vagyonosodásáról írt a Bloomberg. Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, aki egy alkalommal szerényen azt állította magáról, hogy okosabb, mint a Facebook alapítója, Zuckerberg, a portál kérdésére azt is elmondta, hogy tiszteli és barátjának tekinti gyerekkori cimboráját, a miniszterelnököt. A mára dollárban is milliárdossá vált egykori gázszerelő azt azonban tagadja, hogy Orbán Viktorral üzletelne.

„Soha nem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel”. Ezt mondta Mészáros Lőrinc, aki azonban azt elismerte, hogy időnként kapcsolatban áll a kormánnyal, mert cégei állami finanszírozású projektekben is közreműködnek. ám ugyanúgy részt vesznek a közbeszerzésekben, mint bármelyik más magyar vagy külföldi vállalkozás.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a különbség csupán annyi a Mészáros és a mások tulajdonában lévő érdekeltségek között, hogy Mészáros cégei ezeken a közbeszerzési eljárásokon szinte mindig nyernek, míg mások nagyságrendekkel ritkábban és kevesebbet.

Ha akarnánk, sem tudnánk másra gondolni, minthogy Mészáros Lőrinc nem csupán okosabb, mint Mark Zuckerberg, de az összes magyar és külföldi cégnél hozzáértőbb is egyben. Csakis így lehetséges, hogy rendre megelőzi őket a közbeszerzéseken, kiüti őket a nyeregből, és elnyeri előlük a zsíros megrendeléseket. Nem is lehet ezt mással magyarázni, mint a szakértelemmel és a hozzáértéssel. És persze azt sem szabad elfelednünk, hogy Mészáros bármihez nyúl, arannyá válik a keze alatt. Merthogy hősünk egyként sikeres a szállodaiparban, a földművelésben, tévében, lapkiadásban, húsiparban, futballban, valamint minden másban, ami most hirtelen nem jut az eszünkbe.

Persze, szerencse is kell az ilyen léptékű boldoguláshoz. Például az egyáltalán nem hátrány, ha az ember gyerekkori barátjából később miniszterelnök lesz.