A WHO szerint már látszik a koronavírus-járvány vége

HírKlikk 2022. szeptember 14. 18:40 2022. szept. 14. 18:40

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ne hagyjon fel a világszerte több mint hatmillió halálos áldozatot követelő vírus elleni küzdelemmel, azonban hozzátette a világ sosem volt jobb helyzetben, hogy véget vessen a koronavírus-járványnak.

Még nem tartunk ott. De a végét már látni – fogalmazott az etióp politikus. Az ENSZ szakosított szervezete a múlt héten jelentette, hogy a halálozási adatok 2020 március óta nem tapasztalt alacsony szinten vannak – írja a 24.hu.

Aki maratont fut, az nem áll le a célvonalat meglátva. Hanem gyorsabban kezd futni, minden maradék erejét beleadva. És így teszünk mi is – húzta alá Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. Hozzátette: mindannyian látjuk a célvonalat és győzelemre állunk, de ez volna a legrosszabb pillanat, hogy megtorpanjunk.

Maria van Kerkhove, a WHO járványügyi szakértője fontosnak tartotta kiemelni, hogy a szervezet továbbra is számít a koronavírus-járvány hullámaira, de a világnak most az oltóanyagokkal és a vírusellenes gyógyszerekkel olyan eszközök vannak a kezében, amelyekkel meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz beszélt arról is, hogy a majomhimlős megbetegedések száma is csökken, mindemellett további erőfeszítéseket kért az államoktól a kór terjedésének megfékezésére. „Mint a Covid19 esetében, nem most van a pihenés ideje, és nem válhatunk óvatlanná” – tette hozzá.

Forrás: 24.hu