Áder: Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének

HírKlikk 2020. június 30. 11:51 2020. jún. 30. 11:51

Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének – mondta Áder János köztársasági elnök az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis napi ünnepségén, kedden.

Köszönet a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében: háziorvosi rendelőkben, idősotthonokban, mentőállomásokon, laborokban, kórtermekben – fogalmazott.

A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent – mondta Áder János

„Önök az elmúlt hetek csatáit megnyerték" – intézte szavait az egészségügyi dolgozókhoz az államfő. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a járványt világviszonylatban is irigylésre méltó hatékonysággal sikerült kordában tartani. Hozzátette ugyanakkor: a háború még nem ért véget, még nincs gyógyszerünk, nincs védőoltásunk.

Az ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szintén köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az intézmény munkatársainak áldozatos helytállásukért, majd Semmelweis Ignácot méltatta, akit az emberiség jótevőjének nevezett.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója hangsúlyozta: nehéz, embert próbáló időszak után van az ország, majd munkatársai mellett, az operatív törzs, a lakosság, a civil szervezetek és vállalkozások segítségét is megköszönte.

Forrás: MTI