Republikánus vélemény: a magyar vezetők látványosan dörgölőznek a nyugat ellenségeihez

HírKlikk 2024. szeptember 26. 15:35 2024. szept. 26. 15:35

Élesen bírálta az Orbán Viktor körüli „személyi kultusz” miatt saját pártja tagjait Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus alelnöke a szenátusban. Emlékeztetett rá, hogy már máskor is szóvá tette, hogyan sodródik Magyarország egy évtizede a Nyugat legeltökéltebb ellenségeinek vonzásába, és leszögezte: „senki nem tehet úgy, az amerikai republikánusok meg főleg nem, mintha ezt nem látná”.

McConnell problematikusnak minősítette Budapest kapcsolatait Oroszországgal és Kínával, amelyek az Egyesült Államok ellenségei. A The Hill címűlap értesülései szerint azt is nehezményezte, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának, noha a NATO tagja, és sokáig akadályozta Svédország csatlakozását a szövetséghez.

„A magyar vezetők nyilvánosan és hangosan dörgölőznek Moszkvához, Pekinghez és Teheránhoz… Orbán nem csak csodálja, hanem segíti Putyint, a magyar kormány zavaró hatást fejt ki Moszkva érdekében, folyton akadályozza az erőfeszítéseket, amelyeket az Egyesült Államok és az EU tesz az Ukrajna elleni jogsértő orosz agresszió elleni harcban... A republikánusok semmit nem nyerhetnek ezen a kapcsolaton”.

„A magyar vezetők nem csinálnak titkot abból, hogy az ő jövőképükben Amerika hanyatlik. Nem is rejtik véka alá, hogy Amerika meggyengülésére készülnek, és az Egyesült Államok kudarcára teszik a tétjeiket.… Az amerikai vezetők semmit nem nyerhetnek azon, ha dicsérik azokat, akik ezt teszik… A revansista hatalmaknak való alárendelődés nem tartozik az amerikai értékek közé, de ennél is fontosabb, hogy nem szolgálja az amerikai érdekeket” – idézte a szenátus republikánus alelnökét a lap.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom