Anyósbarát kormány

FSP 2020. április 5. 16:05 2020. ápr. 5. 16:05

Jó tudni, hogy családbarát kormányunk segítőkészsége a vírus tombolásának idején sem lankad. Miközben maszkból, fertőtlenítőtőből és lélegeztető gépből nincs elég, a családok bővelkednek a jó szándékban. Egyelőre még nem minden család érzi a kormányzati gondoskodást, de idővel mindenkire sor kerül, főleg azokra, akiket nem öl meg a koronavírus, vagy – munkájukat elveszítve – nem halnak éhen.

A legújabb családbarát intézkedés, hogy Erőss Mónika lehet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese. Ehhez már csak egyetlen akadályt kell leküzdenie a Kúria jelenlegi főtitkárának: azt, hogy Áder János aláírja a kinevezéséhez szükséges előterjesztést.

Jelen állás szerint, nem látszik különös ok arra, hogy az államfő ne írja alá Erőss Mónika kinevezését, az pedig, hogy az említett hölgy Varga Judit igazságügy-miniszter anyósa, azért sem lehet kizáró ok, mert nem csorbítja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Ezt onnan tudjuk, hogy maga Varga Judit közölte a nyilvánossággal. A futballistának is kiváló, dekázásban 37-ig jutó igazságügyi miniszterasszony ugyanis az Indexnek az anyósa kinevezését firtató cikkére azt válaszolta: „Az anyósom pozícióváltása semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel.”

Tiszta beszéd, világos okfejtés, szakszerű érvelés, amely ellen Áder Jánosnak sem lehet kifogása. Idővel talán a többi magyar család is sorra kerül, nekik is jut majd magas beosztás, jól fizető állás. Persze, csak abban az esetben, ha a számukra biztosított állás nem vet fel összeférhetetlenségi kérdéseket.