Aranykalitkában élnek Putyin eltitkolt gyermekei

HírKlikk 2024. szeptember 5. 16:20 2024. szept. 5. 16:20

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva két eltitkolt fia, Ivan és ifjabb Vlagyimir rendkívül elszigetelten élnek, egyik rezidenciáról a másikra költöznek, és jachtokon, valamint magánrepülőgépeken utaznak. Az orosz elnök testőrei védik és külön tanárok oktatják őket, nagyon kevés kapcsolatot tartanak fenn a kortársaikkal és ritkán látják szüleiket is.

A kilenc éves Ivan és az öt éves ifjabb Vlagyimir mellett egy nagy létszámú személyzet dolgozik, beleértve sofőröket, testőröket, tanárokat, szakácsokat, pilótákat, edzőket és pincéreket – írta a Pénzcentrum a dossier.center nevű oknyomozó portál cikke nyomán.

Az oknyomozó portál egyik forrása szerint a gyerekek idejük nagy részét a Novgorodhoz közeli Valdaj Nemzeti Parkban lévő elnöki rezidencián töltik. Az oktatásuk angol és német nyelven zajlik, emellett zenét tanulnak, de a tanárok közvetlenül nem érintkezhetnek a szülőkkel – ha valamilyen kérdés merül fel, azt csak a család titkárain keresztül rendezhetik.

Putyint állítólag zavarja, hogy Ivan jobban kedveli az amerikai Disney-filmeket a szovjet rajzfilmek helyett, ugyanakkor beleegyezett, hogy fiainak számos Lego készletük és több iPad-jük is legyen tanuláshoz és játékhoz. A fiúk rendszeresen úsznak, Ivan tornázik, jégkorongozik, és néha az apjukkal is közösen játsszák ezt a sportot. A rezidencián két póni, nyulak és egy bernáthegyi kutya is szórakoztatja a gyerekeket, a kutyára állandó felügyeletet biztosít két kinológus és egy testőr. A személyzetet igen jól megfizetik: az egyik tanár például a szállás és a teljes ellátás mellett havonta 7700 eurót kap, ami kb 3 millió forintnak felel meg – neki vállalnia kellett, hogy amíg állásban van, nem hagyja el a rezidencia területét.

A rezidencián minden közlekedés autóval történik, és a személyzetnek megtiltották, hogy gyalog járjanak a birtokon. A nap reggel 8-9 óra körül kezdődik közös reggelivel, amit a nevelőkkel fogyasztanak el. Ezt 30-45 perces tanórák követik, majd játék következik. Ünnepnapokon néhány más gyerek is ellátogat a rezidenciára, főként Kabajeva barátainak gyerekei, de csak szigorú egészségügyi karantén után léphetnek be.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom