Átmehet Molnár Zsolt javaslata, szigorítja a kormány az izomautók használatát

HírKlikk 2023. október 20. 16:39 2023. okt. 20. 16:39

Annak ellenére, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén a fideszes többség nem vette tárgysorozatba Molnár Zsolt javaslatát, amely a nagy teljesítményű autók használatát szigorítaná, Bánki Erik bizottsági elnök elárulta, hogy az MSZP-s képviselő indítványát támogatják, az általa megfogalmazottak a KRESZ folyamatban lévő módosításában szerepelnek.

24.hu cikke szerint Bánki Erik szavait Lázár János is megerősítette. Mint írják, Bakos Bernadett LMP képviselő a bizottsági elnök kijelentésére hivatkozva kérdezett rá a miniszternél, miszerint „támogatja a kormány, hogy a nagyteljesítményű személygépkocsik vezetéséhez szigorúbb feltételeket kelljen teljesíteni a B kategóriás jogosítványhoz képest?”

„Igen, meg tudom erősíteni Bánki Erik elnök úr szavait, zajlik a KRESZ felülvizsgálata, és ennek részét képezi, hogy a nagyteljesítményű gépjárművek helyzetét miként érdemes rendezni” – válaszolta közlekedésügyi miniszter nevében Ágh Péter államtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy Lázár egyenesen gyilkosságnak nevezte az Árpád hídon történt biciklisgázolást, amikor gyorsulási verseny következtében ütköztek és taroltak az autók.

Molnár Zsolt javaslata szerint különböző jogosítvány kategóriákat állítanának fel, a 400 lóerő feletti autók vezetéséhez szükséges lenne külön tréning, pszichológiai vizsgálat és jogosítvány. Azt is szükségesnek tartja, hogy a kezdő vezetők elé korlátokat állítsanak, mert a rutintalan vezetők számára a 200 lóerő feletti autók vezetése szerinte irreális kihívást jelent.

A Hírklikk telefonon érte utol az MSZP politikusát, aki lapunknak elmondta, hogy javaslatát a társadalmi igényekre reagálva fogalmazta meg. Szociáldemokrata képviselőként, ahogy eddig, úgy ezután is szót fog emelni a magyar emberek biztonsága érdekében. Hozzátette: örül annak, hogy egy újabb MSZP-s javaslatot fogad be a kormány.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom