Az agrárminiszter annyira elégedett a saját munkájával, hogy 400 ezer forint jutalomban részesítette önmagát

HírKlikk 2018. december 25. 08:24 2018. dec. 25. 08:24

Nagy István tárcájánál fejenként 400 ezer forint értékben kaptak Erzsébet-utalványt a dolgozók. Több minisztériumban hiába várták az év végi bónuszt.

A Népszava közérdekű adatigényléseire adott válaszokból kiderült, hogy az év végi juttatásokat tekintve az Agrárminisztériumban érte meg leginkább dolgozni. Nagy István tárcájának munkatársai - tehát az államtitkárok és maga a miniszter is - "egész évi munkájuk elismeréseképpen" egységesen 400 ezer forint értékű ajándék Erzsébet-utalványt kaptak. Ez csaknem 400 millió forintos kiadást jelentett összesen.

A Kásler Miklós-féle Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai sem panaszkodhatnak, a több mint 1800 dolgozó ugyanis nettó 200 ezer forintot kapott, ez a pluszjuttatás pedig összesen több mint 370 millió forintba került.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkavállalói és Palkovics László miniszter is örülhetnek, Erzsébet-utalvány Plusz kártyáikra ugyanis egységesen 100 ezer forintot töltöttek fel. Összesen 1681-en kaptak ilyen juttatást, ez pedig több mint 166 millió forintba került.

A Honvédelmi Minisztériumban 23 ezer forintot, valamint teljesítményelismerésként további 23 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak a dolgozók. Az állami vezetőknek - miniszter, államtitkár – nem járt pluszjuttatás.

A Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium, vagy a Rogán Antal irányította Miniszterelnöki Kabinetiroda dolgozói egy forintot sem kapnak. Pintér Sándor Belügyminisztériumában sem várható év végi jutalmazás, és nem jár pénz a negyedik Orbán-kormánnyal megjelent Miniszterelnöki Kormányiroda munkatársainak sem.

Bár a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség nem válaszolt a Népszavának, a Napi.hu információi szerint sem a Varga Mihály, sem a Gulyás Gergely vezette tárcánál nem osztanak jutalmat.

Sokkal jobban megérte ugyanakkor a Matolcsy György egykori miniszter, most jegybankfőnöknél dolgozni. A 24.hu szerint ugyanis az év végén 619 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállaló kapott összesen 339 millió forint értékű bónuszt.

A lap megemlíti, hogy sem az Állami Számvevőszék, sem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nem ad év végi jutalmat sem a munkavállalóinak, sem pedig vezetőinek, vezető-helyetteseinek.

Forrás: Népszava