Az Alkotmányvédelmi Hivatal is beszállt a magukat törvényen felülinek képzelő szülők ügyébe

HírKlikk 2020. január 28. 10:46 2020. jan. 28. 10:46

Kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást a kalocsai rendőrkapitányság egy dusnoki házaspár ellen, értesült róla a Magyar Nemzet.

Január 22-én Dusnokon, a Bercsényi utcában rendőrök állták el B. István és H. Ágnes autójának útját, majd miután nem voltak hajlandók a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal bajai járási hivatalának határozatának eleget téve, átadni négy hónapos gyereküket a gyámhivatal embereinek, erőszakkal vették el tőlük. A helyi Kalohírek című hírportál szerint, a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább „földalatti”, azaz nem formális politikai szerveződés, esetleg „paramilitáris csoportosulás” tagjai – több más, környékbeli családhoz hasonlóan.

A lap szerint az értesülést megerősítette, hogy a hatósági fellépés másnapján Géczy Gábor, a MAG (Mintaként Alkalmazott Mozgalom), sokak által szektának tartott szerveződés vezetője, a világhálón mozgósította híveit „Keressük Bolvári Bátor Nyilast!” (sic!) címmel. Géczy azt írja: „A rendőrök semmilyen papírral nem igazolták magukat, az anyukát lefogták, és letépték róla a gyereket babahordozó kendőstől. Az anyukát előállították Kalocsán »ellenállásért«, a gyermeket ismeretlen helyre szállították.”

Majd a hatóságok, a rendőrök és a gyámügyesek számonkérésére buzdította a MAG-osokat. Emellett arra is felszólítja híveit, hogy „javasoljátok a Terror Háza kibővítését egy Gyámügyi Szárnnyal (erőszakos oltatás, erőszakos orvosi beavatkozások stb.)”.

A Magyar Nemzet értesülései szerint, az Alkotmányvédelmi Hivatal extrém szervezetekkel foglalkozó részlegének tagjai vizsgálódni kezdtek a MAG körül. Vélhetően azért, mert a szervezet kétségbe vonja a magyar állam fennhatóságát az állampolgárai felett, és tagjai nem hajlandóak a legelemibb együttműködésre sem az állami szervekkel.

A lap birtokába került iratok arról tanúskodnak, hogy a szülők törvényen kívülinek gondolják magukat. Az anya sem a várandósság alatt, sem az otthon szüléskor, sem utána nem teljesítette törvényben előírt feladatait. Nem járt terhesgondozásra, otthon, titokban szült, a babát nem anyakönyvezték, egyáltalán nincs semmilyen hivatalos irata. Így tulajdonképpen jogilag nem is létezik. Arról nem is beszélve, hogy a születése, azaz szeptember 20-a óta semmilyen egészségügyi ellátásban nem részesült.

H. Ágnes a baba állami gondozásba vétele után azt mondta az RTL Klubnak: nincs szüksége a babának anyakönyvre vagy más hivatalos iratra, hiszen ők a természetességre törekszenek, ahogy törekedtek a várandósság, a szülés alatt is, és szerinte a babának papírok nélkül kell élnie.

Forrás: Magyar Nemzet