Az államtitkár elmagyarázta az igazgatóknak, hogyan akadályozzák meg a képviselők mozgását az iskolákban

HírKlikk 2024. szeptember 6. 06:35 2024. szept. 6. 06:35

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára levelet küldött az iskolaigazgatóknak, amelyben azt taglalja, hogyan kell fogadniuk az intézményeknek az országgyűlési, vagy éppen az európai parlamenti képviselőket.

A dokumentumban Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, hogy „a hivatkozott jogszabályhelyek alapján a köznevelési intézmények vezetői az országgyűlési képviselőknek, valamint az európai parlamenti képviselőknek a munkájukhoz szükséges mértékben kötelesek felvilágosítást adni”. Személyes egyeztetés esetén ez magába foglalja az előzetes, személyes egyeztetést, ami csak a korábban megbeszélt helyen és időpontban tartható meg. Emellett kiadja, hogy a képviselőknek kötelező felmutatniuk  igazolványukat, ennek hiányában belépésük megtagadható – írja a Népszava.

Az államtitkár jelezte, hogy a képviselők nem jogosultak a tanórákat és a foglalkozásokat megzavarni, a tanulókról és az alkalmazottakról kép-, illetve hangfelvételt készíteni, ugyanis ezek már az érintettek nyugalmának megzavarásával járhatnak, ami aránytalan sérelem okozását eredményezheti. 

Emellett a levél azt is nyomatékosítja, hogy az intézmény működéséről kizárólag az igazgató adhat felvilágosítást. 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom