Az államtitkár szerint az EU egy uszító közösség

HírKlikk 2019. május 23. 09:22 2019. máj. 23. 09:22

Varga Judit szerint a jogállamiság számonkérése csak bosszú - a különvélemény miatt.

Azt hittük a teljes szabadság és jólét világa jön el, ehelyett a kommunizmus kódolt nyelve helyett a politikailag korrekt kódolt brüsszeli nyelvet kéne megtanulnunk - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Varga Judit az EU-csatlakozási reményeiről, és az azt követő kiábrándulásról.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint az EU egy uszító közösséggé kezd válni - ezt többek között arra alapozza, hogy az Unió egyre inkább hajlik rá, hogy a támogatásokat jogállami követelményekhez kösse. Varga Judit értelmezésében a jogállamiság megkérdőjelezése csak azért van napirenden, mert a magyar, lengyel, román, kormányok nem fősodorbeli politikát folytatnak.

A cikket szemléző Népszava megjegyzi: arról az államtitkár hallgatott, hogy az EU-t többek között a független bíróságok fenyítése és a korrupció zavarja. És az sem került szóba a jogállamiság kapcsán, hogy Orbán Viktor  szövetségesét, az osztrák alkancellárt épp most söpörte el egy botrány, miután kiderült: Heinz-Christian Strache orosz segítséggel akart sajtót vásárolni.

Forrás: Népszava