Az Apáczai Gimnázium igazgatója rovarirtással akarta kikerülni az iskolanyitást, elvonták a jogait

HírKlikk 2021. április 13. 19:25 2021. ápr. 13. 19:25

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kancellárja azonnali hatállyal megnyirbálta az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium igazgatójának üzemeltetési jogait, ugyanis a gimnázium vezetése rovarirtást és legionella baktérium elleni hőfertőtlenítést rendelt április 19-re.

A gimnáziumban hat évfolyam tanul, ezért a 7. és 8. évfolyamba járóknak már április 19-én iskolába kell menniük a kormány által hozott járványügyi szabályok értelmében, míg a gimnáziumi évfolyamok diákjainak csak májusban kezdődne az iskola - írja a 444.

Az Apáczai vezetése az alábbi levelet küldte hétfőn a diákok szüleinek:

„Tisztelt Szülők!
Bizonyára értesültek már a híradásokból, hogy a 9-12. évfolyamokon május 10-ig folytatódik a digitális oktatás. Iskolánkban ez a 7-8. osztályokra is vonatkozik, ugyanis az épületben legionella baktérium elleni hőfertőtlenítés, valamint rovarirtás lesz a következő hetekben.”

A kancellár szerint az, hogy a gimnázium vezetése április 19-re, tehát pont a tervezett iskolanyitás napjára rendelt kártevőirtást, veszélyezteti az intézmény működését, ezért visszavonja az igazgató üzemeltetési jogainak egy részét.

A legionella elleni hőfertőtlenítést és a rovarirtást az ELTE már most maga el is kezdte, hogy az Apáczai alsó két évfolyamába járó gyerekek április 19-én már mehessenek iskolába

Forrás: 444.hu