Az áradó Duna veszélyeire figyelmezteti a bámészkodókat Karácsony Gergely

HírKlikk 2024. szeptember 18. 13:30 2024. szept. 18. 13:30

Karácsony Gergely főpolgármester arra kér mindenkit, aki nem vesz részt a védekezésben, hogy csak távolról, legfeljebb a felső rakpart vonalából tekintse meg az áradó Dunát, a védekezés kiemelt helyszínét, a Bem tér és a Batthyány tér közötti szakaszt lehetőség szerint kerülje el.

A főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízszint gyors emelkedése és a Duna sodrása most különösen veszélyessé teszi, ha valaki túl közel merészkedik a folyóhoz. „Nem is beszélve arról, hogy az egyébként stabilnak tűnő fák a felázó talajban akár váratlanul is kidőlhetnek" – fogalmazott.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy a Duna vízszintje éjszaka elérte az alsó rakpart mélyebben fekvő területeit, várhatóan az autóút szerdán teljes egészében víz alá kerül.

A Hajógyári-szigetet – ami ártérként funkcionál ilyenkor – már lezárták a katasztrófavédelem munkatársai. A Margitszigeten két napja folyamatosan épül homokzsákokból az ideiglenes védmű, a sziget nagy részére már csak a védekezésben résztvevők léphetnek be – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom