Az árhullám levonulása után is folyamatos marad a rendőri jelenlét Budapesten

HírKlikk 2024. szeptember 25. 13:30 2024. szept. 25. 13:30

A vagyonbiztosítás érdekében az árhullám levonulása után is folyamatos marad a rendőri jelenlét a fővárosban – közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Csécsi Soma beszámolója szerint az intézkedésre azért van szükség, mert az árvíz sújtotta területeken még tart a takarítás, illetve a visszaköltözés.

A rendőrök a még lezárt és a már megnyitott területeken is megerősített létszámmal lesznek jelen a III. kerületben, a Pünkösdfürdő utca - Királyok útja - Nánási út - Pók utca, valamint a Római-part által határolt területen – tette hozzá.

Az alezredes kiemelte, hogy a partszakasz folyamatos nyitását követően, a visszaköltözés alatt is minden segítséget megadnak az ott lakóknak.

A csökkenő árhullám ellenére, a Margit-szigetre és az Óbudai-szigetre továbbra sem szabad bemenni, a rendőrség a Népszigetet a Zsilip utca felől továbbra is zárva tartja a járműforgalom elől.

Ugyancsak megerősített szolgálatot lát el a BRFK a csepeli Fácános dűlőnél, ahol kiemelten ellenőrzik az ott tartózkodókat – részletezte.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is folyamatosan, napi 24 órában járőröznek a teljes folyószakaszon, kiemelt figyelmet fordítanak a még víz alatt lévő területek ellenőrzésére, illetve szükség esetén keresési és mentési feladatokat is ellátnak.

Csécsi Soma felhívta a figyelmet: az ár levonulásával a Duna part menti területein nagy mennyiségű uszadék, iszap halmozódott fel, ami a folyó megközelítését balesetveszélyessé teszi, ezért a fürdőzést, sportolást, hajózást nem ajánlja, több helyen pedig megtiltja a hatóság.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom