Az asszony nem ember, a sör nem ital, a koronavírus nem játék

Föld S. Péter 2020. március 11. 07:49 2020. márc. 11. 07:49

Mindenki nyugodjon le, az operatív törzs a helyén van, a kormány tagjai közül mindenki egészséges. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak ugyan a múlt héten hasogatott a feje, de már jobban van. Pintér Sándor belügyminiszter nem panaszkodott semmire, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter körmei tiszták és kicsattanó egészségnek örvend.

Csapataink harcban állnak, a helyzetet uraljuk, pánikra nincs ok. Propagandára 150 milliárdot költünk, koronavírus elleni harcra 8,7 milliárdot különítettünk el. Néhány ágazat összeomolhat – mondta Orbán Viktor, aki szintén jól van, a turizmusnak viszont minden jel szerint kampó.

A kórházakban van elegendő gyógyszer és maszk, ágyból is biztosítjuk a szükséges mennyiséget. Egyedül betegből van több, mint amennyit el tudunk látni.

Az operatív törzs felhívja a lakosság figyelmét, hogy saját érdekében mindenki legyen egészséges, mert az egészség a legfőbb kincs. Senki se betegedjen meg, mert azzal kárt okoz a nemzetgazdaságnak, és a szándékos károkozást a törvény szigorúan bünteti.

Mint említettük, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, Orbán Viktor miniszterelnök egészséges, Áder János köztársasági elnök köszöni, jól van és jelenleg Kövér László is tünetmentesnek látszik. Abban az esetben, ha a mostaninál szigorúbb intézkedésekre lesz szükség, haladéktalanul értesítjük a lakosságot. Addig azonban kérünk mindenkit, kerülje a nyilvános, valamint a zárt helyeket, ne menjen sehová, és ne fogadjon el édességet idegenektől. Utóbbi azért is fontos, mert Orbán Viktor kutatásai kimutatták, hogy összefüggés van a migráció és a koronavírus terjedése között. Inkább rendes magyar emberektől betegedjünk meg, mint holmi jöttment idegenektől.

Az operatív törzs ura a helyzetnek, az esetlegesen kialakuló kaotikus szituációk csupán a megbetegedések magas számából következnek. Örömmel jelenthetjük – és ez némi reményt ad a jövőre nézve ,–, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos nevét ma már sokkal többen ismerik, mint mondjuk néhány nappal ezelőtt, amikor még a kutya sem hallott róla. Amennyiben a vírus tovább terjed, még az sem zárható ki, hogy növekvő ismertségének köszönhetően, beülhet a következő X-Faktor zsűrijébe.

Orbán Viktor minden támogatást megad az operatív törzsnek, és innen üzeni a magyar embereknek, hogy az asszony nem ember, a sör nem ital, a koronavírus pedig nem játék.