Az ÁSZ újra rászáll az ellenzéki pártokra

HírKlikk 2019. július 11. 08:05 2019. júl. 11. 08:05

Domokos László volt fideszes parlamenti képviselő, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán átadta a számvevőszék 2019. második félévi ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének az Országházban.

A dokumentumból kiderül, hogy folytatja az ÁSZ az alapítványok és közalapítványok ellenőrzését. A jogszabályi felhatalmazás alapján az ÁSZ azokat az alapítványokat, közalapítványokat ellenőrizheti, amelyek az államháztartásból nyújtott támogatásban vagy az államháztartásból meghatározott célra ingyenes vagyonjuttatásban részesültek. 

A törvényben előírt kétéves gyakoriságnak és ütemezésnek megfelelően a második félévben hét költségvetési támogatásban részesült pártnál - Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Liberális Párt - a Liberálisok, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért Párt, valamint a felszámolás alatt lévő Együtt - a Korszakváltók Pártja -  és pártalapítványaiknál kezdi meg a számvevőszék a 2017-2018. évekre vonatkozóan a gazdálkodás törvényességének ellenőrzését.

Forrás: MTI/Hírklikk