Az embereknek egyetlenegy kérdésük van: mikor lesz ennek vége?

HírKlikk 2022. január 14. 19:42 2022. jan. 14. 19:42

A magyar emberek élete múlt és múlik azon, hogy az operatív törzs ülésein milyen döntéseket hoztak – mondta a Klikk FM Politikai Nagyító című műsorában Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezetője arról, hogy tíz évre titkosították az ott készült dokumentumokat.

Van egy nagyon szomorú és nagyon objektív mérőszám, aminek semmi köze ahhoz, hogy valaki jobb- vagy baloldali, ellenzéki vagy kormánypárti. Az a tény, hogy több, mint 40 ezer honfitársunkat veszítettük el koronavírus-járványban, miközben a szomszédos Ausztriában 13 850 volt a halálos áldozatok száma – mutatott rá Harangozó Tamás.

„A kettő között akkora a különbség, mintha Szekszárdot leradírozták volna a térképről. Miközben ugyanakkora országról beszélünk és Orbán Viktor tavaly még azzal büszkélkedett, hogy Ausztria a mi laboratóriumunk.”

A szocialista politikus úgy vélte, nem politikai, gazdasági vagy pénzügyi kérdések érdeklik most az országot, hanem az, hogy mi alapján, mikor és miért döntöttek úgy, ahogy döntöttek az operatív törzs ülésén? Mi vezetett oda, hogy a világon, lakosságszám arányosan a negyedik legtöbb halálos áldozata Magyarországon van a vírusnak.

A Sztojka-ügy

A magyar állam nevében nem járhat el az, aki ilyeneket mond hivatalos személyként. Amiket mond, azok pedig konkrétan bűncselekmények elkövetésére utalnak. Harangozó Tamás ezt a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos – több részletben megismert – hangfelvételei kapcsán mondta.  Sztojka Attila konkrét – zsarolás, fenyegetés – maffiamódszerekkel képviseli a magyar államot – hangoztatta az MSZP-s politikus.

„Attól, hogy valaki a Belügyminisztériumban dolgozik, nem tudhat senkiről semmit. Semmilyen államtitokhoz, leplezett vagy titkos módszerrel beszerzett információhoz nem juthat hozzá. Erről maga a Belügyminisztérium egy közleményt is kiadott, hogy neki semmilyen hozzáférése és tanúsítványa ehhez nincsen. Akkor vagy hazudik, vagy mégis hozzáfért a dokumentumokhoz, viszont ebben az esetben ezzel bűncselekményt követett el.”

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, kiderült, a cél az, hogy az országgyűlési választásokon a billegő körzetekben a roma emberek megnyerjék a Fidesznek a választást. Hadházy Ákos feljelentést tett, tehát a bűntető eljárásnak el kell indulnia. Vadai Ágnes, DK-s kollégám, a legfőbb ügyészhez fordult írásbeli kérdéssel és szintén kérte, hogy az ügyet vizsgálják ki – beszélt az ellenzék lépéseiről.

„Ha a Belügyminisztérium maga nem hajlandó ezt tisztességgel kivizsgálni, vagy a kormány nevében Gulyás Gergely nem akar belső vizsgálatot tartani és azt mondani, hogy a felvétel elhangzása után Sztojka nem alkalmas és nem méltó arra, hogy betöltse a posztját, akkor majd büntetőeljárás keretében fogják ezt megvizsgálni.”

„Azt biztosan ígérhetem, hogyha április harmadika után kormányváltás lesz, akkor ennek az ügynek a nagyon nagy nyilvánosság előtt kell a végére járni, mert egyszer és mindenkorra be kell fejezni, hogy egyrészt, közpénzen lefizetik a romákat, másrészt, az állam hatalmával fenyegetőzve zsarolják őket.”

Harangozó Tamás szerint az történt, hogy a Lungo Drom visszaszorult a roma önkormányzatban, ahol Agócs János elnök és a testület úgy döntött, elindulnak a parlamenti választáson a teljes jogú nemzetiségi képviselői mandátumért. Ez a német kisebbségnek sikerült utoljára. Egy korábbi fideszes polgármester személyében van most német nemzetiségi képviselő, aki rendre a kormányoldallal szavaz és biztosítja nekik a kétharmadot – emlékeztetett.

Visszatérve a romák ügyére, Harangozó Tamás a következőket mondta:

„Az állami gépezet beindult, először a bíróság ugyan azt mondta, hogy a tisztújítás rendben volt, de a fideszes alkotmánybíróság ezt megsemmisítette. Ezek után a Belügyminisztérium és a kormány közölte az Országos Roma Önkormányzattal, hogy a Farkas Flórián által eltüntetett milliókat a jelenlegi vezetésnek kell visszafizetnie. Azaz, ha nem úgy viselkednek, ahogy a magyar kormány kéri, akkor bevasalják rajtuk a pénzt és tönkre teszik az egész roma önkormányzatot. Vagy Sztojka szavait idézve: szépen teszik a dolgukat, megnyerik a Fidesznek a választást és akkor elengedik nekik a több százmilliós összeget.”

Harangozó Tamás a Klikk FM műsorában beszélt arról is, hogy az aláírásgyűjtéseken hosszú sorokban állnak az emberek és csak egyetlenegy kérdésük van: mikor lesz ennek vége?

Forrás: Hírklikk