Az este két kormánybizottság is alakult, Orbán az elnöke mindkettőnek

HírKlikk 2023. november 17. 08:30 2023. nov. 17. 08:30

Az este két kormánybizottság is alakult, amelyek a nevelésüggyel, valamint a vidékfejlesztéssel foglalkoznak.

Alakult egy nevelésügyi és egy vidékfejlesztési kormánybizottság is – írja az mfor.hu a csütörtök késő este megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva. Mindkét plénum feje Orbán Viktor miniszterelnök, és tagjai között fellelhető Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is.

A nevelésügyi kormánybizottság tagja rajtuk kívül még Pintér Sándor belügyminiszter, illetve Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter is. A testület feladata „a magyar állam által a gyermekek három éves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése”, továbbá az ezzel kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolása.

A vidékfejlesztési kormánybizottság tagja még a kormányfőn, a kancelláriaminiszteren és a miniszterelnök politikai igazgatóján túl Nagy István agrárminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. 

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom