Az EU-nak már van B terve, ha Orbán ismét akadékoskodna

HírKlikk 2023. december 22. 17:05 2023. dec. 22. 17:05

Orbán Viktor szerint az Ukrajna megsegítésére szánt alapoknak nem az EU költségvetéséből kell kikerülni, és rossz döntés lenne öt év alatt 50 milliárdot adni Ukrajnának az EU költségvetéséből – ezt idézte az első helyen a Reuters hírügynökség a miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatójából. 

Az unió többi tagállama az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről úgy döntött, hogy a szavazás időpontjában felkérték Orbánt a terem elhagyására, vagyis megkerülték, de a Kijevnek biztosítandó segélycsomagot megvétózta.  

Az unió vezetői szeretnének ebben is konszenzust elérni, de már van B terv, és február 1-én egy sürgősségi csúcson újra napirendre kerül a kérdés.

„Ezt a kérdést nem lehet megoldani Magyarország hozzájárulása nélkül, de van lehetőség arra, hogy 26 tagállam a közös költségvetéstől függetlenül, kölcsönt adjon Ukrajnának. Ha ez felmerül, majd megfontoljuk, milyen álláspontra helyezkedjünk” – idézte a Reuters Orbán Viktort.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom