Az EUrologus a HVG-hez igazol

HírKlikk 2020. szeptember 25. 17:00 2020. szept. 25. 17:00

Új médiapartnert választott Magyarország első számú uniós hírforrása.

„Nagyobb szükség van független tudósításokra Brüsszelből, mint bármikor. Fontos, hogy minél több olvasóhoz eljussanak a hírek és a propagandamentes elemzések a magyar kormány és az uniós intézmények közti csatározásról. Örülünk, hogy a HVG-vel hosszú távú együttműködésre lépünk, ami biztosítja, hogy a jövőben is széles közönséget érjünk el közérthetően írt hírekkel, elemzésekkel, videókkal, adatelemző cikkekkel” – idézi a hvg.hu Folk Györgynek, az EUrologus társalapítójának érveit.

Az EUrologus csapata korábban az Index szerkesztőségével dolgozott, ám két hónapja, amikor az Index munkatársainak jó része felállt, akkor az EUrologus csapata is otthagyta a hírportált. Folk György hangoztatta, hogy az új partner kiválasztásánál két fő szempont volt a „stabil működés mellett a független újságírás kereteinek biztosítása”.

„Külön öröm számunkra, hogy ezentúl nyomtatásban is olvashatóak lesznek fontosabb elemző anyagaink a HVG hasábjain” – tette hozzá Zalán Eszter, az EUrologus másik alapítója.

Az Eurologus 2012 őszén alakult, mindössze három taggal, munkájukat a Tumblr-ön kezdték meg, majd a 444-hez csatlakoztak, ahonnan eljutottak az Indexhez és most a HVG-hez.

„Abban hiszünk, hogy szándékainkat és erőforrásainkat összehangolva, a HVG és az EUrologus olyan tartalmi szolgáltatást tud nyújtani, ami megkerülhetetlen lesz mindazoknak, akiket érdekel és érint mindaz, amit az Európai Unióban történik. Márpedig ez mindenkit érint, hiszen mindannyian részei vagyunk ennek a közösségnek” – kommentálta az eseményt Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu és a hvg360.hu felelős szerkesztője.

Forrás: hvg.hu