Az ifjú helyettes államtitkár kiosztotta Orbánt és a Fideszt

HírKlikk 2019. december 6. 13:49 2019. dec. 6. 13:49

A jelenleg joghallgató, 22 éves Rácz Zsófia, akit a kormány, illetve Novák Katalin ifjúsági helyettes államtitkárnak nevezett ki, kemény szavakkal bírálta a kormány jogalkotását.

Az eset pikantériája, hogy amikor a következő szavakat Rácz Zsófia a Hír TV-ben megfogalmazta, akkor a fiatal joghallgatónak még fogalma sem lehetett arról, hogy az ő kinevezése érdekében a kormány jogszabályt változtat.

Rácz szerint „ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják, majd arra, amit szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen tényleg vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot. Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy ki lett mondva, ez abszolút hiányt pótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért mert igaz."

Mindennek fényében – valóban a kinevezési feltételeknek nem megfelelő – Rácz Zsófia érdekében törvényt módosítanak. Mint egy gyurmát, úgy alakítják a jogot.

Forrás: Hírklikk