Az MLP Gyurcsány miatt nem vesz részt az ellenzéki előválasztási tárgyalásokon

HírKlikk 2016. november 3. 13:12 2016. nov. 3. 13:12

Nem vesz részt a jövőben a Magyar Liberális Párt (MLP) az ellenzéki előválasztási egyeztetéseken, mivel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke továbbra is fenntartja vétóját velük szemben - közölte Bősz Anett, az MLP ügyvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy a Jobbik kivételével egyeztetésre hívják az ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén közölte, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról október 27-én kezdődött, akkor azon nyolc párt vett részt.

Bősz Anett az újabb, csütörtöki egyeztetési forduló után elmondta: Gyurcsány Ferenc továbbra is fenntartotta vétóját velük szemben, és úgy tűnik, hogy ezt a tárgyalássorozatot már a DK elnöke dominálja. Szavai szerint vannak olyan emberek, akiknek a saját pozíciója és pártja fontosabb, mint a hazájuk.

Hozzátette: ők azért mentek el az egyeztetésre, mert őszintén hittek abban, hogy minőségileg mást tudnak ajánlani a választóknak, mint 2014-ben, és elkerülhető az újabb kudarc.

Ehhez ugyanakkor alázatra lenne szükség minden pártvezető részéről - közölte, jelezve: ők a legnagyobb nyitottsággal vágtak neki az egyeztetésnek, és javaslataik voltak arról, hogy ne alakuljon ki harc a 106 választókörzetben már a jelöltállításkor, illetve arról, hogy milyen legyen az Orbán Viktor utáni Magyarország, amelyet valódi demokrata szövetség vezet.

Az MLP-nek a kialakult helyzetben nincs más választása, mint járni a maga útját - közölte Bősz Anett.
Forrás: MTI