„Az MSZP a magyar emberekre, a Fidesz pedig presztízsberuházásokra akar pénzt költeni"

HírKlikk 2020. május 27. 13:00 2020. máj. 27. 13:00

A kormány 2021-es költségvetési tervezete alkalmatlan, elégtelen és bizonytalan. Erről Mesterházy Attila, a parlament költségvetési bizottságának MSZP-s tagja beszélt az ATV Start című műsorában.

Mesterházy Attila szerint, érdemes lett volna ebben az évben a kormánynak megvárnia az év végét a költségvetés beterjesztésével, hiszen akkor reálisabb képet kapnánk a járvány gazdasági hatásairól, amelyeket ma még nem láthatunk tisztán.

Az MSZP képviselője szerint, az egészségügyben nem emelkednek kellő mértékben a források, de az oktatásra, a szociális háló befoltozására és a gazdaságvédelemre nem költ eleget a kormány, miközben a Budapest-Belgrád vasútvonalra úgymond ömlik a pénz. Ezen felül, Mesterházy Attila úgy véli, a multinacionális cégek mellett, a mikro- és kisvállalkozásokat is segíteni kéne.

Mesterházy szerint, világos értékválasztás: az MSZP a magyar emberekre, a Fidesz pedig néhány presztízsberuházásra akar több pénzt költeni.

Az MSZP továbbra is sürgeti, hogy térjenek vissza a nyugdíjak svájci indexálására, továbbá csökkenteni kell a nyugdíjak közötti különbséget. Jelentősen emelnék például a minimál-nyugdíjat. A magyar kormány számára most nyitva áll a lehetőség, hogy átalakítsa a gazdaság szerkezetét, például a zöld gazdaság irányába.

Mesterházy Attila egyetért Karácsony Gergely ötletével a budapesti tömegközlekedés Trianonra emlékeztető leállításáról szóló ötletével.

Forrás: atv.hu