Az MTI nem tartotta hírértékűnek az előválasztási eredményeket

HírKlikk 2021. október 17. 17:50 2021. okt. 17. 17:50

Csak azért írták le ma kétszer is ezt a szót, mert két kormányhoz hű figura is emlegette az előválasztást, persze negatív kontextusban.

Miközben zajlik a szavazatok összesítése, az állami pénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda reggel óta nem tartotta hírértékűnek, hogy lezárult az előválasztás második fordulója, amiben több mint 662 ezer magyar állampolgár vett részt, vette észre a 444.

Az előválasztás szóra csak azért dob fel két találatot az MTI keresője, mert lehoztak két kormánypárti hírt. Az egyikben szemlézték, ahogy Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet tévedhetetlen elemzője mondta el a Kossuth Rádióban, hogy „kommunikációs fogás csupán, hogy Márki-Zay Péter konzervatívnak mutatja magát, valójában több szavazatot remél ettől”.

A másik találatra pedig Volner János közleményét, amiben kifejti, hogy Márki-Zay Péter a Jobbiktól vesz el szavazatokat. Mivel a megyei lapok is általában ezeket a híreket veszik át, az olvasóikhoz elvileg ennyi információ jut el az előválasztásól.

A lap emlékeztet, a közmédiában úgy mutatták be mindkét fordulót, hogy a közéleti műsorokban végig csak kormánypárti elemzők hangsúlyozhatták az előválasztási folyamat ellentmondásosságát, de a jelölteket nem kérdezték a stúdióban.