Az Orbán-kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja a Lidl beruházását

HírKlikk 2020. július 14. 13:04 2020. júl. 14. 13:04

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon. Az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Kiemelte: Magyarország megnyerte a koronavírus járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés első szakaszát, ennek sikerét fenn kell tartani – ezzel együtt a gazdasági védekezés időszakára kell koncentrálni.

Az új világgazdasági korszak nyertese lehet az, aki időben lép, és hosszú távú versenyelőnyre tesz szert az az ország, ahová most beruháznak a vállalatok – hangsúlyozta. A miniszter ezért különösen nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jelenlegi nemzetközi gazdasági nehézségek közepette, a Lidl úgy döntött, a következő nagy beruházását Magyarországon valósítja meg.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette, hogy negyedik magyarországi logisztikai központját építi meg a társaság a Pest megyei Ecseren. A már működő három raktárbázisnál jóval nagyobb, 62 ezer négyzetméteres létesítmény – a tervek szerint – 2021 novemberére készül el.

Forrás: MTI