Az Orbán-kormány tavaly 760 milliárd forintot költött sportra és vallásra

HírKlikk 2021. október 13. 20:35 2021. okt. 13. 20:35

Minden 100 forint állami kiadásból 2 sportra, 1 pedig vallásra ment. A vallással kapcsolatos kiadások megháromszorozódtak menet közben, de a sportkiadások is csaknem duplájukra híztak.

Az ország központi költségvetése átláthatatlan. Egyebek mellett azért, mert a kormány folyamatosan, már az életbe lépése előtt módosítgatja. Immár a költségvetés teljesüléséről szóló zárszámadásban is egyre több a kérdőjel: a járvány elleni védekezés ezermilliárdos keretéből a kormány például nem nyilvános, egyedi döntések alapján csoportosított ki pénzeket, és a zárszámadásból sem derül ki, pontosan milyen célokra – írja a hvg.hu.

Az egyházakon nem spórolt az állam, a tervezett 73 milliárd helyett 229 milliárd jutott hitéleti tevékenységekre. Sportra 292 milliárd helyett 528 milliárd ment. A sport és a vallás bőkezű állami dotálása aligha váratlan fejlemény – bár egy pandémia közepén talán kissé visszás. A magyar állam évek óta kiemelkedően sokat költ ezekre. Nem csak a többi funkcióhoz képest, hanem uniós összehasonlításban is.