Az orosz nagykövet szerint Bencsik András Demokratája „ma a magyar hazafias értelmiség bástyája”

HírKlikk 2024. október 1. 10:00 2024. okt. 1. 10:00

A nagykövet sorait tisztelettel és baráti együttérzéssel zárta, valamint egy #Sajtószabadság felirattal.

„Evgeny Sztanyiszlavov, az Oroszország magyarországi nagykövete gratuláló levelének szövege Bencsik Andrásnak, a Magyar Demokrata főszerkesztőjének a kiadvány 30. évfordulója alkalmából” – írta a budapesti orosz nagykövetség az X-oldalán megjelent posztban, amelyet a 24.hu vett észre.

A bejegyzésben található linkre kattintva, a nyílik meg a Telegramon közzétett levél, amelyben a nagykövet azt írja, hogy a lap „ma a magyar hazafias értelmiség bástyája, a hazájukat szerető, történelmét ismerő, a jelen problémáit élesen ismerő és a jövőbe bátran tekintő gondolkodó embereké”.

Hozzáteszi, személyesen is örül, hogy együttműködhet „a kiadvány hozzáértő és magas szakmai színvonalú csapatával”, élén Bencsikkel, „aki gondolkodó ember, az erős Magyarország lelkes támogatója, az államaink és népeink közötti pragmatikus kapcsolatok erősítése mellett, aki iránt őszinte baráti érzelmeket táplálok”.

A nagykövet sorait tisztelettel és baráti együttérzéssel zárta, valamint egy #Sajtószabadság felirattal. Utóbbi azért is különös – jegyzi meg a hvg.hu –, mert a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban egy ideje már nem lehet sajtószabadságról beszélni, az orosz-ukrán háború kitörése után pedig elfogadtak az országban egy törvényt, amelynek alapján akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik „szándékosan hamis információkat terjesztenek” az orosz fegyveres erőkről. Ekkor az utolsó talpon maradt független sajtóorgánum is elmenekült Oroszországból.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom