Az SZFE délután reagál a kilakoltatási parancsra

Harkai Péter 2020. október 16. 12:36 2020. okt. 16. 12:36

Egyelőre nem nyilatkozik elhamarkodottan a Színház- és Filmművészeti Egyetem tagsága – kérdéses, mi történik a mai napon.

Kíméletlen kínai módszereket vet be immár a Vidnyánszky Attila vezette illegitim SZFE kuratóriuma parancsait végrehajtó ex-katonatiszt Szarka Gábor kancellár: a héten lekapcsolta az internetet, majd elzárta a főpróbahelyet a Vas utcai épületben, ma pedig ki készül lakoltatni a másfél hónapja tiltakozó diákságot az egyetem épületéből.

Amint a Hírklikk is beszámolt a mai drasztikus és váratlan agresszió hírről, az előrehozott őszi szünetre és az épület teljes felújítására hivatkozva, a diákságnak és az oktatóknak ma 18 óráig el kellene hagyniuk a Vas utcai épületet.

Hogy mindez menyiben jogszerű, milyen válaszlépés tehető a feszült helyzetre, ami még a békés eszközökön belül marad, arról az egyetem diáksága a ma  délután 15 órától megtartandó fórumán dönt. Ennek eredményéről a közösségi megbeszélés és a közös álláspontjuk kialakítását követően nyilatkoznak csak a nyilvánosságnak.