"Az ügyészek nem tudják megmagyarázni fideszes gazdáiknak, hogy miért mozoghatok szabadon"

Márkus 2019. március 12. 10:46 2019. márc. 12. 10:46

Megnyugtatok mindenkit, számítottunk erre – írja legfrissebb posztjában Czeglédy Csaba, akinek az ügyészség indítványozta az újbóli bűnügyi felügyeletét – vagy ahogy régebben mondták: házi őrizetét -, amit a múlt héten szüntetett meg a bíróság.

Czeglédy szerint nyilván nagyon kínos az ügyészségnek, hogy három bíróból álló tanács múlt héten szabadon engedte, ugyanis az ügyészség érvelésével szemben semmilyen törvényes lehetőség nincsen arra, hogy akár a saját lakásában is fogságban tartsák.

„Gondolom, az ügyészek nem tudják megmagyarázni fideszes gazdáiknak, hogy az ’évtized bűnügyében’ miért mozoghatok már teljesen szabadon, miközben három hónapja még letartóztatásban voltam.

Ebben az ügyben sem mást, sem engem egy percre sem lehetett volna megfosztani szabadságunktól, így teljesen nyugodtan várom, mit dönt majd az ítélőtábla. Már csak azért is, mert az első szabadon töltött hétvégémen az utam nem Mexikóba, hanem a Balatonra vezetett.”

Ahogy a Hírklikk is megírta, a bíróság a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataira, a kötődésére, az eljárás során eddig tanúsított magatartására figyelemmel szüntette meg a baloldali politikussal szemben a kényszerintézkedést.

Czeglédy Csaba az ügyészség újbóli próbálkozására reagálva a hvg.hu-nak elmondta: „A Csongrád Megyei Főügyészség pedig inkább arra találjon magyarázott, hogyan fordulhat elő, hogy az ügyészük, Szanka Ferenc ellen büntetőeljárás van folyamatban, ugyanis a vád szerint hazudott a bíróságnak tavaly szeptemberben annak érdekében, hogy még három hónapig meghosszabbítsák az előzetes letartóztatásom” – utalt arra a pótmagánvádas eljárásra, amit ő kezdeményezett a csoportvezető ügyész ellen.