Az ügyészség szerint nem kell nyomozni Erdogan testőreinek budapesti verekedése miatt

HírKlikk 2023. november 16. 09:00 2023. nov. 16. 09:00

A vádhatóság a rendőrségnek adott igazat, szerinte ugyanis legfeljebb könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel, ezért nem indokolt nyomozást indítani a még augusztusban a török elnök emberei által Budapesten bántalmazott férfi ügyében.

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség határozatát hivatalból felülvizsgálva megállapította, hogy a feljelentés elutasítására törvényesen és megalapozottan került sor, mivel az ügyben közvádas bűncselekmény gyanúja nem, csak magánvádas eljárásra tartozó könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel" – közölte a Fővárosi Főügyészség a hvg.hu kérdésére. A portál azt akarta megtudni, a hatóság indokoltnak tartja-e a nyomozás megindítását a török elnök emberei által, augusztus 20-án Budapesten bántalmazott férfi ügyében.

Mint arról akkor mi is beszámoltunk, Recep Tayyip Erdogan testőrei földre vittek és bántalmaztak egy férfit Budapesten az államalapítás ünnepe alatt, amiért az bemutatott a török elnöknek. Végül a Terrorelhárítási Központnak (TEK) és a rendőrségnek kellett kimenekítenie.

A bántalmazott férfi, Bán Tamás nem tett feljelentést, ám Tóth Bertalan MSZP-s parlamenti képviselő kérdését Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte és a rendőrségre továbbította. A rendőrség szeptemberben elutasította a nyomozást, így az sem derült ki, pontosan kik támadtak a férfire.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom