Az ukrán külügyminisztérium üzent a magyar kormánynak

HírKlikk 2022. november 14. 16:00 2022. nov. 14. 16:00

Az ukrán külügyminisztérium felszólította a magyar kormányt, hogy elfogadhatatlanként ítélje el Toroczkai László parlamenti képviselő határmódosításról tett kijelentését – adta hírül az ukrán hírügynökség.

 „Elfogadhatatlan Toroczkai László felhívása az államhatárok módosítására való felszólítása. Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen megnyilvánulásokat, amelyek aláássák a kétoldalú kapcsolatokat és nem felelnek meg a jó szomszédság szellemének” –  szögezte le Facebook posztjában Oleg Nikolenko, a kijevi külügyminisztérium szóvivője.

Az Ukrinform erről szóló jelentése emlékeztet, hogy Toroczkai László, a magyar parlament szélsőjobboldali tagja korábban – sajtóhírek szerint –a lengyel függetlenség napja alkalmából azt kívánta Lengyelországnak, hogy újra legyen közös határa Magyarországgal. Posztját egy olyan fotóval illusztrálta, amely akkor készült, amikor Magyarország 1939-ben elfoglalta a Kárpátalját, és a határon egy lengyel és egy magyar kezet ráz.   

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom