Az úszóelnök elnézést kért az alpári stílusáért

HírKlikk 2018. augusztus 24. 11:41 2018. aug. 24. 11:41

Súlyosan terhelő hangfelvétel jutott el a TV2 Tények című műsorának szerkesztőségébe, amelyen Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke minősíthetetlen módon beszél Szepesi Nikolett úszónőről.

Egy nyilvánosságra került hangfelvétel miatt támadják Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét. A TV2 Mokka című műsorában volt hallható, amint az olimpiai bajnok Szepesi Nikolettről a következőket mondja:

„Szepesi, hagyjad már… egy gec*nyelő ku**a volt, mindenki meg­b***ta. Sajnos én nem. Megba***am volna szívesen.”

Az egész úszósportot megrázta az ügy, Hosszú Katinka előbb azt írta a közösségi oldalaira: „ez egyszerűen elfogadhatatlan és sokkoló”. Azóta törölte a bejegyzést.

Wladár Sándor tegnap közleményt adott ki, amelyben leszögezi: „a TV2 egy, az idén májusban nyilvánosságra került, tudtom nélkül rögzített magánbeszélgetésből idézett. (...) Miután tudomásomra jutott a felvétel, megkerestem Nikit, és elnézést kértem tőle az általam használt kifejezésekért, Niki biztosított róla, hogy nem neheztel rám, és kifejezte, hogy ezután is sportbaráti tisztelettel gondol rám. Részemről ezzel az ügyet lezártnak tekintem.”