Bajnai sétány

Dr. Dávid Ferenc       2020. május 31. 09:13 2020. máj. 31. 09:13

Bajnai utcáját (!) újíttatja fel Karácsony. Karácsony Gergely Csepel és a XVI. kerület után, a Hegyvidéki Önkormányzatot is bünteti. A kormánypárti vezetésű kerülettől hárommilliárd forintot vont el a főpolgármester. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza szerdán a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra, ahol történetesen Bajnai Gordon volt kormányfő villája áll. (Magyar Nemzet)

Ez aztán a hír! A volt kormányfőnek nem csak családi háza van Budán, hanem egy egész utcája is. Nem lepődnék meg, ha a keddi Magyar Nemzetben már az jelenne meg, hogy a Szarvas Gábor utat hamarosan át fogják keresztelni Bajnai Gordon sétányra, és a volt kormányfő kérésére, az autókat is kitiltják a Bajnai korzóról. A XIX. század kiváló tanárának és nyelvészének (Szarvas Gábornak) már úgyis van szobra Budapesten, Bajnai Gordonról (eddig) még egy kis utcát sem neveztek el. Mindenki érezte/tudta, hogy ez tarthatatlan állapot. A város „főgonosza” (bocsánat: főpolgármestere) egyik éjjel felriadt édes álmából, fölült az ágyában és azt dörmögte maga elé, hogy „Ez így nem mehet tovább! Utcát kellene elnevezni a volt miniszterelnökről, de élő kortársunkról ezt nem lehet, ugyanis jogszabályok tiltják. Hogyan tudnám ezt a hibát orvosolni?" És akkor kipattant az agyából a megoldás: azonnal fel kell újítani a Szarvas Gábor utat, hátha így el tudja kerülni Bajnai Gordon haragját és felháborodását. Mert, attól mentsen meg minket a Jóisten! Köztudott, hogy milyen természete van az ex-kormányfőnek: ha felmérgesítik, tör-zúz, csapkod és ordít. Egy ország ismerte meg ilyennek, még szép, hogy Karácsony Gergely is retteg tőle.

Mit is mondjak még? Budapest főpolgármestere (is) elég félelmetes figura. Nem elég, hogy magas, ráadásul szemüveges is, állandóan mosolyog és folyamatosan a kerékpározás előnyeiről beszél. De ez csak az álca: Karácsony Gergely agresszív, nagyhangú figura, még Tarlóst is képes volt legyőzni. Az egész város retteg tőle. Erejét, rámenősségét és veszélyességét, mi sem bizonyítja jobban, hogy a teljes Fidesz-falka üldözi, Kovács Zoltán, Kocsis Máté és Kövér László vezérletével. Csaholnak, és ahol tudják, marják – még Hollik Istvánt is bevetik ellene csodafegyverként. Egyébként meg javaslom a Magyar Nemzet ráérő firkászainak, hogy szerezzék meg a Szarvas Gábor út házszám szerinti lakónyilvántartását, amelyet a baráti fideszes önkormányzat biztosan szívesen kiad. De legyenek óvatosak és körültekintőek, nehogy kiderüljön, hogy a Szarvas Gábor úton nem csak a volt kormányfő lakik, hanem számos, Fideszt szolgáló udvaronc is.

Szerencsére a szintén XII. kerületi Cinege úton – a mostani miniszterelnök lakókörzetében – minden rendben van. A Hegyvidék megbízható polgármestere (Pokorni Zoltán) vélhetően minden nap ellenőrizteti az aszfaltfelület állapotát, így az télen-nyáron hibátlan. Bizonyára itt is volt már felújítás az elmúlt tíz évben, csak a Magyar Nemzet munkatársai nem tudtak róla, és így ezek az ártatlan bértollnokok nem írhattak a nagy eseményről. Pokorninak nem kell izgulnia: kerületében van már Szent Orbán tér és Orbánhegyi út is. Így persze könnyű.