Balogh Károly: a Fidesz rajtam keresztül megpróbálja a közvéleményt félretájékoztatni

HírKlikk 2021. július 30. 15:10 2021. júl. 30. 15:10

„2017 óta próbálom felvenni a kapcsolatot a Fidesz vezetőivel, illetve magával Orbán Viktorral, mert azt szeretném megtudni, hogy az a koalíciós megállapodás-kiegészítés, amit 2000-ben aláírt Orbán Viktor, Kövér házelnök és Torgyán József, azt ők érvényesnek tekintik-e és ha igen, akkor melyik párttal írták alá." Balogh Károly szerint a Független Kisgazdapárt és a Fidesz között évtizedekkel ezelőtt született koalíciós szerződés, illetve az azt követő hosszú távú szövetségesi megállapodás a mai napig életben van. A pártelnök korábban levélben tudakolta a Fidesz vezérkarának ezzel kapcsolatos álláspontját, azonban semmilyen választ nem kapott.

A részletekről beszélve, Balogh Károly olyan információkat mondott a KlikkTv Mélyvízben című műsorában, amelyek szerinte hivatalos és nem magánbeszélgetésen hangzottak el. Három héttel ezelőtt meghívót kapott a Fidesz székházába, de végül a találkozó Kubatov Gáborral nem jött össze, mert Kubatov – egészségügyi okokra hivatkozva – kimentette magát. „Nem jöttem el viszont üres kézzel. Gyakorlatilag Kinglovics Máté kabinetfőnök elmondta, hogy az összes cigány-párttal megállapodást kötöttek erre a választásra, és hozzátette, hogy a Toroczkai-féle párt gyakorlatilag hozzájuk tartozik. Kubatov kabinetfőnöke arról is beszélt, hogy megvan az új fogatókönyvük a választásra és nyugodtak abban, hogy ismét kétharmaddal fogják lezárni ezeket a választásokat.”

Balogh Károly szerint még azt is elmondták neki, hogy „szeptember-októberben – a pandémiára hivatkozva – ismét lesz zárás. Nem lesz személyes szavazás, csak levélben és interneten. Az előválasztást nem kell megakadályozni, mert arra nincs lehetőség.”

Úgy vélte, annak, hogy ilyen információkat megosztottak vele, az lehet az oka, hogy rajta keresztül megpróbálják a közvéleményt félretájékoztatni. „Megkérdeztem, hogy ez a Fidesz hivatalos tájékoztatója és kategorikusan kijelentették, hogy ez hivatalos.”

Balogh Károly a műsorban arról is beszélt, hogy ő ugyancsak bekerült a Pegasus-botrányba, rajta van a lehallgatottak listáján. „Az, hogy én firtatok olyan, egyértelmű bűncselekményeket, amiket elkövettek ez ellen a párt ellen, már önmagában kimerítheti a terrorizmus gyanúját, az, hogy firtatom annak a 47 ingatlannak elidegenítését, amivel teljesen elidegenítették a pártot és a jövőjét is, ez önmagában lehet olyan bűn, ami rosszallást vált ki. Ez már egy személyes harc.”

A párt jelenlegi helyzetéről elmondta, „megszületett egy Fővárosi Ítélőtábla általi végzés, amely ugyan kimondja, hogy mi nem vagyunk azonosak azzal a szervezettel, amit ők szeretnének felszámolni, de ennek ellenére, mivel a vizsgálat ezen szakaszában ő már nem vizsgálhatja, elrendelte a párt felszámolását. Kijelöltek azonnal egy felszámolót és a képviseleti jogom megszűnt.”

Hozzátette, „meggyőződésem, hogy a Kisgazdapártot nem lehet felszámolni és létezik olyan megoldás, hogy minden további nélkül, még akár a 2022-es választáson is, mint legitim párt tudunk indulni.”

Forrás: Hírklikk