Bántalmazták Törley Katalint Orbán rajongói

HírKlikk 2024. március 16. 10:33 2024. márc. 16. 10:33

Megütöttek, lökdöstek, kurvának neveztek – sorolta levelében a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból korábban elbocsátott tanárnő.

Egyebek között ezt írta:

„A Tanítanék aktivistáival péntek délelőtt megzavartuk a miniszterelnök uszító beszédét a Múzeumkertnél. A rajongói nem viselték jól, hogy tükröt mutattunk Orbánnak. Először csak lökdöstek és kiabáltak velünk, később már zászlórúddal és kézzel is megütöttek többünket. Engem többször is kurvának neveztek, a legdurvább mégis az volt, amikor egy társunkat nem akarták hagyni békében kimenni a tömegből, még kifelé is megütötték.

Miközben Orbán Viktor rajongói bennünket lökdöstek és átkoztak a tömegben, a miniszterelnök azt mondta a színpadról, hogy el akarja foglalni Brüsszelt. Két lehetőségünk van: az egyik, hogy hagyjuk neki ezt, és végignézzük a menetelését Brüsszelbe. A másik lehetőség, hogy kiállunk a jövőnkért..."

Törley Katalin 23 évig tanított franciát a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, aztán a tiltakozások miatt 2022 őszén elbocsátották. A Tanítanék Mozgalom aktivistája most a  Kutyapárt és a Tanítanék Mozgalom EP-képviselőjelöltje.

A lökdösődésről egy videó is megjelent:

 

Forrás: Hírklikk