Bármit művel Trump, egyre népszerűbb

HírKlikk 2023. november 9. 17:45 2023. nov. 9. 17:45

Az Economist szerint riasztóan jók Trump újraválasztási esélyei. Ha holnap kellene Amerikában az urnákhoz járulni, valószínűleg ő nyerne. 

A politikus páncélzatáról minden lepereg és a volt elnök kőkeményen kézben tartja pártját. Mivel nem merik bírálni, republikánus kihívói azzal érvelnek, hogy úgysem képes megverni Bident. Erre a megítélésre hajlanak a demokraták is, ám mindkét fél súlyosan alábecsüli Trumpot – írja az amerikai lap.

A hat, döntőnek ígérkező ingadozó állam közül hatban ő vezet. A közvélekedés alapvető eltolódására sem lehet számítani, mert az amerikaiaknak igen határozott véleményük van mind a hivatalban lévő elnökről, mind az elődjéről. A kormány a gazdasági eredményekre kíván építeni a kampány során, ám a felmérések alapján ez az érv nem áll meg. Idevág, hogy az infláció miatt a reálbérek majdnem 1,5 százalékkal estek az eltelt csaknem három évben.

Súlyosbító tényező Biden számára a kora. 81 éves, az arca láthatóan megviselt, és időnként nem lehet érteni, amit mond, s ez várhatóan csak rosszabb lesz. Mindez azonban nem jelenti, hogy ne végezné jól a dolgát. Izrael bizonyítja, milyen kedvező, hogy a Fehér Házban hozzáértő, tapasztalt csapat dolgozik – de  ez a választás során nem lesz elegendő.

Ezért  Bidennek, ha győzni akar, udvarolnia kell a munkásosztálynak, amely a republikánusok felé sodródik és fel kell tornásznia a lelkesedést a haladó oldalon. A fiatalokat is meg kell nyernie, hogy támogassanak egy öreg elnököt, de a legnagyobb támasza az ellenfele lesz. Az amerikaiakat remélhetőleg kigyógyítja nosztalgiájukból, hogy Trump miket művel, ideértve, hogy perei során előszeretettel szidja a bírákat.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom