Bayer Zsolt elismerte, hogy a kormánypárti sajtó lakájmédia

Csanádi Dávid 2019. október 22. 12:18 2019. okt. 22. 12:18

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa láthatóan nem érti, mit takar a lakájmédia kifejezés, de gyakorlatilag elismerte, hogy a kormánypárti sajtó az. Illetve csak az volt, mert most húdenagyonújságírásba kezdenek.

A Hír Tv-n saját műsorában, a Bayer Showban tette beismerő vallomását a kormánypárti újságírás(?) megmondóembere.

„Közel 10 éve hallgatjuk, hogy mi vagyunk a lakájmédia. Rossz hírem van: mostantól majd megnézzük, hogy ki lesz a lakájmédia. Rossz hírem van: mostantól mi leszünk az ellenzéki média, minden egyes olyan helyen, ahol ők győztek” – mondta Bayer, ezzel leleplezve a lakájmédia lakájmédiaságát. Azt ismerte el ugyanis, hogy eddig neki – társaival egyetemben - esze ágában sem volt tényleges újságírói tevékenységet folytatni.

Bayer, akit méltán nevezhetünk innentől főkomornyiknak, valószínűleg azt sem érti, hogy valójában a „lakájmédia” kifejezés nem egyszerű szitokszó, hanem ténylegesen arra a tevékenységre utal, amit saját bevallása szerint a kormánysajtó eddig folytatott. Meg arra is, amit ezután fog.

Ugyanis, ha Bayer úgy gondolja – márpedig az elhangzottak alapján úgy gondolja –, hogy a valódi újságírás arra szolgál, hogy a Fidesz politikai ellenfeleinek hibáit próbálja leleplezni, akkor a lakájmédia ugyanúgy lakájmédia marad, csak a ház személyzete most nem az előszobaszőnyeg alá fogja söpörni a dolgokat, hanem a kertben fog ásni, hátha talál valamit. Mert ezzel bízta meg kenyéradó gazdája. A lakáj lakáj marad, akkor is, ha a főkomornyik többnek képzeli magát.